تاثیر انجام حرکات کششی و تمرینات تنفسی آگاهانه بر روی کیفیت خواب شبانه

تیتر های این مقاله

یک ارتباط مستقیمی بین میزان وانهادگی در جسم و تجربه یک خواب شبانه راحت و با کیفیت وجود دارد. به میزانی که بتوانیم  قبل از رفتن به رخت خواب بدنمان را ریلکس کنیم و تنش ها را از روی جسممان برداریم ،میتوانیم خواب عمیق و با کیفیتی را تجربه کنیم.

ما از زمانی که از خواب شبانه بیدار میشویم و روزمان را آغاز میکنیم در تمام لحظات بار زیادی را بر روی جسممان اعمال میکنیم ،بدنمان به واسطه فعالیت هایی که انجام میدهیم مدام در معرض تنش ها و استرس ها و انقباضات بسیاری است ، همچنین تنش ها و استرس های ذهنی،عاطفی و روحی در جسممان انباشته میشوند و بر روی آن اثر میگذارند.تمام فعالیت هایی که ما در طول روز ،تا قبل از خواب انجام میدهیم درست مانند آن است که در مسابقه دو ماراتون شرکت کرده باشیم. در پایان روز بدنمان ،سیستم عصبی مان نیاز دارد که تعدیل یابد و آرام شود تا بتوانیم به خواب فرو رویم ،آن هم خوابی با کیفیت.

پس اینجا است که انجام حرکات کششی و تمرینات تنفسی آگاهانه اهمیت پیدا میکند، که در ادامه تاثیر هر کدام را بروی خوابمان بررسی خواهیم کرد.

با هر بار انجام حرکات کششی استاتیک قبل از خواب ، بافت فاشیا را تحت تاثیر قرار میدهیم.

کشش استاتیک به این معنا که بدنمان را در موقعیتی ثابت و بی حرکت نگه میداریم و برای مدت زمان معینی در آن حرکت کشش را در بافت های بدن احساس میکنیم .

بافت فاشیا همان بافت همبندی است که تمام بدنمان را پوشش داده است. این بافت دور تا دور عضلات،استخوان ها، مفاصل و عروق ما را پوشانده است ،درست مانند شبکه ایی از تار های عنکبوت که کل بدنمان در بر گرفته است. زمانی که به بافت فاشیا استرسی وارد نمیکنیم و آن را تحت کشش قرار نمی دهیم ،بافت خشک  میشود و جریان انرژی در آن ضعیف میشود ،تمام بافت های بدنمان تحت تاثیر قرار میگیرند و احساس خستگی، درد و انباشتگی تنش را در تمام قسمت های بدن تجربه خواهیم کرد ،که همین امر میتواند منجر به بی خوابی و یا تجربه خواب بی کیفیت شود.

در مراحل اولیه به خواب رفتن نیاز است که بدنمان به مرور ریلکس شود، به همین دلیل با انجام حرکات کششی میتوانیم در این امر به بدنمان کمک کنیم تا در کمترین زمان ریلکس شود و بتوانیم به خواب برویم.

تنها آزادسازی تنش ها از جسممان نمیتواند باعث شود که ما خوابی راحت و با کیفیت را تجربه کنیم. گاهی تنش های احساسی و تعدد افکار در ذهنمان مانع از این میشود که خوابی راحت را داشته باشیم.

انجام حرکات کششی و تمرینات تنفسی آگاهانه ،نه تنها بر روی جسممان بلکه بر روی ذهنمان اثر میگذارند و کمک میکنند که استرس و تنش های ذهنی،عاطفی و روحی در ما بر طرف شوند و سیستم عصبی مان آرام شود.

همچنین با تحت کشش قرار دادن جسممان قبل از خواب، باعث افزایش گردش خون در بدنمان میشویم ،افزایش گردش خون کمک میکند که سلول ها و بافت ها اکسیژن بیشتری را دریافت کنند و فرایند ترمیم و بازسازی هنگام خواب در آنها بهبود یابد .

در این حین تولید و ترشح یکسری هورمون ها در بدنمان تنظیم میشود. هورمون کورتیزول کاهش می یابد و هورمون ملاتونین که برای تنظیم خواب است افزایش می یابد و از این طریق نیز خوابمان با کیفیت خواهد شد.یک خواب با کیفیت می تواند تمام بافت های بدنمان را رشد دهد و به بازساری و ترمیم آنها کمک کند.

تمام این یافته ها نشان میدهند که داشتن خواب شبانه با کیفیت ،پایه و اساس تجربه حال خوب و سلامتی در تمام جنبه های وجودیمان است.

مطالعه ایی در سال ۲۰۲۰ صورت گرفته است که نشان میدهد انجام تمرینات تنفسی( تمرینات تنفسی که همراه با آگاهی باشد ،به این معنا که آگاهانه نفس های خود را دنبال کنیم) نیز در کنار انجام یکسری حرکات کششی قبل از خواب میتواند به بهبود کیفیت خوابمان کمک کند.

با آگاهی از نفس هایمان و دادن ریتمی آگاهانه به آنها هماهنگی بین سیستم تنفس و قلبمان برقرار میشود که این هماهنگی و هارمونی ایجاد شده ،به کاهش استرس های جسمی و ذهنی،بر طرف شدن بد خوابی و بی خوابی مان کمک میکند.

برای  داشتن تجربه خوابی راحت و عمیق و با کیفیت یک روتین شبانه برای خودمان داشته باشیم ،روتینی که در آن با انجام چند حرکت ساده کششی و دقایقی نگاه کردن به نفس هایمان میتوانیم به بدنمان کمک کنیم تا سریع تر آرام شود، به معنای واقعی استراحت عمیق را تجربه کند و به خواب رود.

نمسته

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها