وبلاگ
کشش درمانی چیست ؟ آشنایی با Stretch Therapy در یوگا
تیتر های این مقاله
درمان با کشش (Stretch Therapy) در یوگا
کشش درمانی چیست ؟ آشنایی با Stretch Therapy در یوگا ، آیا تا به حال نام این روش درمانی را شنیده اید؟ چگونه ممکن است با انجام حرکات کششی درمان شویم؟ Stretch Therapy یک دستاورد علمی است که نزدیک به ۳۵ سال پیش توسط فردی به نام Kit Laughlin و همکارش Olivia Allnutt پایه گزاری شد. این روش درمانی، کل نگر است و بر روی تمام جنبه های وجودیمان تاثیر میگذارد که به اصطلاح به آن Holistic Methodology میگویند. با انجام این روش میتوانیم وانهادگی را تجربه کنیم که تنها تجربه وانهادگی در جسممان و فعال کردن سیستم عصبی پاراسمپاتیک میتواند سرآغازی برای بهبود باشد و بسیاری از مسائل و مشکلات را هم در جسممان و هم در روح و روانمان برطرف کند.
اعتقاد بر این است که قرار نیست داشتن بدنی نرم و منعطف تنها برای افراد خاصی مانند کسانی که رقصنده هستند یا یوگا کار میکنند باشد، بلکه هر فردی که دارای بدنی نرمال است و از بچگی تحت کشش قرار دادن بدن خود را فراموش کرده باشد میتواند از روش Stretch Therapy استفاده کند و از فواید آن بهرمند شود.
کشش دادن بدن میتواند بر روی بافت های بسیاری تاثیرگزار باشد، از جمله عضلات، تاندون ها، لیگامنت ها ، مفاصل و از همه مهم تر و اساسی تر بافت همبند که به نظر می آید دلیل اینکه این روش را جز روش های درمانی می نامند و از آن برای بهبود و درمان بیماری ها استفاده میکنند همین باشد.
بافت همبند سرتاسر بدنمان را پوشش داده است و بدنمان را به یک کل تبدیل کرده است. انرژی الکترومغناطیس در کل بدن از طریق بافت همبند به سرتاسر بدن منتقل میشود و کلیه اطلاعات بین بافت ها و اندام ها و در نهایت بین سلولها از طریق این بافت منتقل میشود.
بنابراین اگر بتوانیم با انجام حرکات کششی جریان خون را در بافت های همبند افزایش دهیم قطعا می توانیم به روند بهبود و درمان بیماری ها کمک شایانی کنیم. این روش در کاهش درد بسیار موثر است زیرا هر بار با ایجاد کشش در بافت های بدنمان از مغزمان هورمون مسکن طبیعی ( اندورفین ها) ترشح میشود که تمام تنش ها و دردهای انباشته شده در بافت های بدن را کاهش میدهد و البته تکرار این کشش ها میتواند درمانی برای دردهای مزمن باشند.
به نظر من از همه اینها گذشته یکی از مهم ترین دستاورد های این روش درمان ، Body Awareness یا آگاهی ار بدن است.
زمان هایی که بخشی از بدنمان را تحت کشش قرار میدهیم، به واسطه احساسی که در آن قسمت ار بدنمان تجربه می کنیم به راحتی میتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم و آن را حس کنیم ، به بیانی دیگر میتوانیم به راحتی صدای بدنمان را بشنویم و شناخت عمیق تری نسبت به جسممان بدست آوریم. یکی از اتفاق های بسیار شگفت انگیزی که میتوان در یک کلاس کشش تجربه کرد، البته بعد از شناختن بدنمان، این است که میتوانیم به صورت بی شکلی جسممان را تحت کشش قرار دهیم( بدون قاعده و شکل خاصی) که همین امر به خودی خود میتواند به ما حس عمیقی از آزادی و وانهادگی را القا کند.
ما باید به این باور برسیم که انجام حرکات کششی فقط مختص ورزشکاران نیست بلکه برای همه افراد الزامی است، البته اگر خواهان سلامتی هستیم.
برای تجربه داشتن بدنی سالم باید هر روز چند دقیقه ایی را به شکل منظم و روتین به انجام حرکات کششی اختصاص دهیم تا عضلات، مفاصل و کل بدنمان سالم و پر انرژی بمانند و به خوبی بتوانند عملکرد های حیاتی خود را انجام دهند.
با انجام این کشش ها میتوانیم آرام و ریلکس شویم و از میزان نگرانی ها و استرس هایمان بکاهیم.
تنها زمانی میتوانیم این علم و آگاهی را باور کنیم که آن را به حیطه عمل برسانیم و تجربه اش کنیم.
نمسته